M-am căsătorit din interes

Dacă vrei să cunoşti, cu adevărat şi până în prăselele cordajelor inimii, pe cel cu care eşti sau ai fost căsătorit, desparte-te de el. De fapt, deja ai făcut-o, în a doua situaţie… nu este nici un paradox în ce vă propun.

Desparte-te şi ai să ştii lângă cine ai trăit. Ai să afli, cu acurateţe de 100% dacă te-a iubit, sau doar te-a folosit ca pe o trambulină: de la sat la oraş, de la un job mai pipernicit la unul mai răsărit şi, de ce nu, cu funcţie de răspundere, de la o cameră de bloc la o casă cu etaj. Pot continua, dar sigur o faceţi deja în locul meu, în gând sau cu voce tare.

Există categoria care la partaj cere ca perdelele, covoarele, vesela şi lustrele să fie împărţite în două. Nu că ar fi avut vreo contribuţie financiară sau măcar ideologică la îmbunătăţirea confortului casei. Ba chiar ştie că au fost primite de la părinţii fetei. Ce contează, însă? Legea românească atribuie 50% din tot ce ai dobândit în timpul căsătoriei, deci fetelor, înainte de a semna celebra foaie de hârtie pompos intitulată certificat de căsătorie, faceţi câteva poze faţă-profil-dos-muchie-cant la tot ce aţi primit de la părinţi, altfel o să vă treziţi că trebuie să i le daţi lui Dinu Păturică pe care l-aţi lăsat să vă intre în casă.

Sau, dacă nu sunteţi căsătorit, dar trăiţi cu un cineva/o cineva, care stă doar din interes cu voi şi mimează orgasmul din când în când, atunci vă puteţi trezi faultaţi în afacerea pe care o conduceţi împreună, sau, pur şi simplu, lăsaţi de izbelişte când vă e lumea mai dragă.

Deci, cum aflu dacă stă cu mine doar din interes? Simplu, mă despart şi îl văd cum se comportă după.

Pare infantil, pare anapoda, pare propaganda unui om acrit de viaţă, dar zău că aşa este. Trist şi adevărat.

Oare păsările sunt atente pe cine aleg?

P.S. După ce ai aflat, nu prea mai ai şanse să fii din nou cu el. Ori te scârbeşti şi fugi, ori l-ai rănit atât de tare cu presupunerea ta, încât se scârbeşte şi fuge.

Both ways, e doar calea pentru a afla adevărul şi nu calea către fericire.